Fırında Baharatlı Patates Tarifi

Fırında Baharatlı Patates Tarifi

Var mı patates sevmeyen? Köftenin yanında patates kızartması yemeyi düşlemeyen, önceden kızarttığı patatesleri yumurtayla harmanlayıp yumurtalı patates haline getirmeyen? Yok yazın da bozuşmayalım şimdi. Kızartması güzel olsa da bu meredin sağlıktan ödün vermeden de kızarmış patates yemek mümkün. Nasıl mı? Patatesleri fırında kızartarak elbette.

Fırında patates kızartması tarifinde o çok sevdiğimiz baharatları ekleyip eser miktarda zeytinyağı ile harmanladığımız patates dilimlerini fırına alıyoruz. Onlar çıtır çıtır kızardıkça size de bu atıştırmalığın keyfini uzun uzadıya çıkarmak kalıyor.

Bu tarifte bizim baharat tercihimiz toz kırmızı biber, kekik, biberiye, rendelenmiş sarımsak olsa da sizin baharat tercihlerinizi de öğrenelim. Zerdeçal yazanlar olmuştu örneğin... Neden olmasın? Haydi sıralayın en sevdiğiniz baharatları.

 

Malzemeler

5 adet orta boy patates
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı toz kırmızı biber
1 tatlı kaşığı kekik
2 dal biberiye
2 diş rendelenmiş sarımsak

Nasıl Yapılır ?
1 Patatesleri elma dilimi halinde kesin ve geniş bir karıştırma kabına aktarın.
2 Patates dilimlerini zeytinyağı, toz kırmızı biber, kekik, biberiye, rendelenmiş sarımsak ve tuz ile karıştırarak harmanlayın.
3 Tabanını yağlı kağıt ile kapladığınız fırın tepsisine baharatlı patatesleri yayın.
4 Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 25- 30 dakika kızarana kadar fırından yükselen mis gibi kokuyu içinize çeke çeke bekleyin.
5 Taze kişnişleri incecik kıyın. Servis tabağına aldığınız baharatlı patateslerin üzerine serpiştirdikten sonra ılık olarak servis edin. Sevdiklerinizle paylaşın.